בירימינה, תקנון תחרות
 
בירימינה הנה תחרות רשומה (registered) של בישול בירה ביתית לפי כללי ארגון ה BJCP. התחרות תעמוד בתקנים המוגדרים בארגון ה-BJCP עבור תחרויות מסוג זה.
 
1. מטרת התחרות:
מתן משוב מקצועי ואובייקטיבי למבשל הבירה הביתי על הבירות שהגיש לתחרות, על ידי שופטים מוסמכים, עפ”י כללי חוברת סגנונות הבירה של ארגון ה BJCP.
כמו כן, ברצוננו ליצור שיח בין מבשלים אשר יתרום לשיתופי פעולה והעברת ידע בין מבשלים
מתקדמים ומתחילים כאחד.
 
2. למי מיועדת התחרות ?
מבשלים ביתיים אשר מבשלים באמצעים ביתיים בלבד הם המורשים להגיש בירות
לתחרות זו. התחרות לא תקבל בירות אשר יוצרו בבישול מסחרי או בירות אשר ייעודן
הוא למכירה מסחרית. כמו כן, המגישים יהיו בני 18 ומעלה בלבד.
 
3. איזה בירות ניתן להגיש לתחרות?
ניתן להגיש כל בירה השייכת לאחד מסגנונות הבירה המפורטים בחוברת הסגנונות של ה BJCP.  הקטגוריות מפורטות במסמך הנ“ל:
https://www.bjcp.org/docs/2015_Guidelines_Beer.pdf 
סיידרים ותמד אינם כלולים בתחרות.
 
4. הרשמה, תשלום ואופן הגשת הבירות לתחרות:
“הגשה” פירושה מסירה של 3 בקבוקי בירה מאותו סוג, נקיים ופקוקים בפקק סטנדרטי.
יש למסור את הבקבוקים לאחת מנקודות האיסוף אשר יפורטו בהמשך.
יש לצרף לבקבוקים טופס הגשה, אותו ניתן למצוא באתר התחרות. את הטופס יש לחבר לבקבוקים בגומיה ולא להדביק!
(טופס ההגשה גם יישלח במייל בעת ההרשמה באתר)
 
בנוסף יש לבצע הרשמה ותשלום באתר התחרות.  טופס ההרשמה האינטרנטי באתר יכלול את הפרטים הבאים : שם המבשל, שם הבירה, סגנון, קטגוריה, אחוז האלכוהול, טקסט חופשי.
ניתן לפרט על תהליך הבישול והתוצר (כגון תוספות, זמנים, אספקטים מיוחדים). הפירוט הנוסף איננו חובה אך עשוי לעזור בתהליך השיפוט.
 
עלות כל הגשה הינה 30 ש“ח.
 
מגישים אינם מוגבלים למספר הגשות וגם לא למספר הגשות באותו סגנון.
 
5. חלוקה לקטגוריות
בתום מועד ההגשה, לאחר איסוף כל הבירות שהוגשו לתחרות יוכרזו קטגוריות התחרות. מארגני התחרות ימיינו את הבירות המוגשות לקטגוריות. בכל קטגוריה יופיעו מספר סגנונות.
בכל קטגוריה ייבחרו מקום ראשון, שני ושלישי, בהתאם לציונים שיקבלו הבירות.
 
6. המשוב ודף השיפוט
מבשל הבירה יגדיר, בעת ההגשה, לאיזה סגנון שייכת הבירה אותה הגיש לתחרות והבירה תישפט עפ”י מידת התאמתה לסגנון זה.
לתשומת לבכם:
הנהלת התחרות איננה אחראית על תוצאות הגשה שאינן לפי הסגנון הנכון של הבירה.
לדוגמא: אם הכנתם בירת חיטה , אבל הגדרתם אותה בטופס בקטגוריית סטאוט, הבירה תישפט לאור מאפייני סגנון הסטאוט. מבשלים אשר רוצים להתייעץ לגבי סגנון ההגשה מוזמנים לעשות כן בעמוד הפייסבוק של התחרות ובמייל.
דפי השיפוט של הBJCP כוללים הערכה של ארומה, מראה, טעם, תחושת פה ורושם כללי. כמו כן הם כוללים התייחסות לטעמי לוואי, אם ימצאו בבירה וכן, לעיתים, גם הצעות לשיפור.
השיפוט הינו אנונימי לחלוטין – השופט אינו יודע מי בישל את הבירה אותה הוא שופט.
העתק הדפים ימסר למבשלים שהשתתפו בתחרות בתוך 30 יום ממועד הכרזת הזוכים.
 
7. השיפוט
כל הערכת בירה תתבצע לפי הגדרות ארגון הBJCP. הציון הסופי נקבע לאחר הערכה אישית של כל שופט וכן דיון בין השופטים. 
ציוני כל הבירות ייאספו ובכל קטגוריה ייקבעו הזוכים . אם 2 בירות הגיעו לאותו ציון באחד מהמקומות הראשונים – תבוצע הערכה מכריעה בין אותן בירות.
 
8. הגשת בירות לתחרות על ידי שופטים
שופטי התחרות מורשים להגיש עד 2 בירות מתוצרתם באם ענו על הגדרות סעיף 2, אך אלו יזכו במשוב בלבד. הבירות שיוגשו על ידי שופטי התחרות לא ידורגו בקטגוריות.
 
9. נקודות איסוף הבירות לתחרות
את הבירות ניתן להגיש באחת מנקודות האיסוף המפורטות להלן:
  • ביגנס, המרכז לתחביבים קולינריים, הטחנה 26 , בנימינה.
  • ביגנס – Fine Street Food, המושב 35, פרדס חנה כרכור
  • ברו שופ – בית מלאכה לבירה, רחוב הרצל 32, באר שבע
  • בירתנו – מרכז הבירה הירושלמי, הלל 6, ירושלים
  • המרכז לבירה ביתית, הפרדס 1, אזור
  • סהר נבו, חיפה – בתאום טלפוני  052-5288831
 
10. תאריכים:
איסוף/הגשה: 25/12/18 – 22/1/19 , באחת מנקודות האיסוף.
הנהלת התחרות שומרת לעצמה את האפשרות לקבל הגשת בירות באיחור בביגנס בנימינה וכרכור, בתיאום מראש בלבד, ובפרט שתתבצע עד לתאריך 27.1.19
שיפוט: יעודכן בהמשך
אירוע הכרזת הזוכים וחלוקת פרסים: 7 בפברואר, 2019
מיקום אירוע סיום: יוכרז בהמשך
 
11. Best of Show
בהנתן כמות מינימום של 30 הגשות בתחרות , תבחר גם  Best of Show – הבירה הטובה בתחרות. הBest of Show  הוא סיבוב שיפוט נוסף הנערך בין המקומות הראשונים בכל קטגוריה. כמו כן, הנהלת התחרות שומרת לעצמה את הזכות להוסיף לסיבוב זה בירות נוספות שאינן מהמקום הראשון בתנאי שתוצאת השיפוט שלהן יוצאת דופן ויש הסכמה כללית בין שופטי הקטגוריה שהבירה ראוייה להתמודד בשלב זה. מבין הבירות הנ“ל תיבחר הגשה אחת על ידי פאנל שופטים אשר תוגדר כטובה ביותר בתחרות ותזכה את בעליה במקום הראשון הכללי בתחרות.
 
12. פרסים
הנהלת התחרות שומרת לעצמה את הזכות לשנות/להחליף/להוסיף פרסים בתקופת
ההגשה. אין הנהלת התחרות מחוייבת להענקת פרסים למעט תעודות לזוכים, אם כי
מובטח בזאת שהנהלת התחרות תעשה כמיטב יכולתה להעניק לזוכי התחרות
פרס.
 
13. מי אנחנו?
מארגני התחרות: רותם צין – ביגנס, נעמה אשכנזי – מלכת הבירה, אסף פרידמן, גל ולנסי, סהר נבו, שי בן ישי, אפרת שטרוצר, דר עטר.
שופט ראשי: עומר בשה
 
14. יצירת קשר:
מייל: beeryamina@gmail.com
פייסבוק: בירימינה – תחרות המבשלים של הצפון
ביגנס בבנימינה 04-6931243 (בין השעות 15:00-19:00 בימים ב-ה)
 
 
בהצלחה ולחיים!