מועדון הבירה #5: BACK TO BLACK

מפגש מועדון טעימות בירה

מפגש מס 6 של המועדון הסתיים היום בטון קלוי עם ארומה שוקולדית. המועדון מתחיל להרגיש חמים וביתי בזכות פרצופים מוכרים של חברים קבועים, האירוח האינטימי בביגנס ואולי גם העובדה שהמפגשים מלאים והצפיפות עולה . הטעימה היום היתה עיוורת. הגשנו את הבירות מבלי לגלות מה המותג . בתום הטעימה גילינו מה היו המותגים וניסינו לראות אם נצליח להתאים את המותג לטעימה, ואכן היו כמה חדי חוטם שהצליחו במותגים שהכירו. אז מה שתינו ? הראשונה היתה מרפי'ס בפחית. הבירה קלילה מאוד ונטולת גזים. זה לא בטעות, כך היא התכוונה להיות ובכלל הסטאוט זהו סגנון שאמור להיות מוגז חלש מאוד עד נטול. בטעימה הראשונה היא נחווית מתקתקה אבל כחוזרים אליה, אחרי עוד כמה לגימות ממותגים אחרים , מרגישים שיש בה גם מרירות.

 

הבירה שבאה מייד אחריה היתה אחותה הגינס אקסטרא. בתמצות, אפשר לומר שהיא היתה טובה מאוד ומצדיקה את המעמד שלה . מאוזנת, נעימה לשתיה . מוגזת מעט יותר מהמרפיס .

הבאה בתור היתה קלרה סטאוט. ארגז שמצאתי בבית, בקבוקים שבושלו עוד במבשלת העם והם בני שנה וחצי . לדעתי היא מצויינת , אספרסו חזק באף עם עומק של טעמים בלה בלה ...אל תאמינו לי כאן (זאת הבירה שלי).

המשכנו לשפירא אוטמיל סטאוט, סטאוט שיבולת שועל. שפירא עושים בירות נפלאות וגם כאן לא אכזבו . הבירה בעלת מתיקות עדינה וחלקלקות בלגימה בזכות שיבולת השועל.

הרצל אמברגו - פורטר עם עלי סיגר אכן הביאה לנו את הסיגר לפרצוף. אי אפשר להישאר אדיש לעלי הסיגר המורגשים בבירור בבירה.

אלכסנדר בלאק - הצב עטור הפרסים ובצדק. בירה שהחלה את דרכה כבירה עונתית חורפית ונשארה על המדף כל השנה . גיל זיהה אותה מיד אבל נמנעתי מלהגיב :-)

ואחרונה חביבה - הופיעה המלכה - ריגלה נוקטוס 100. המספר מציין את סקלת הצבעים של הבירה , כאשר 100 הוא הכהה ביותר . הבירה שייכת לסגנון בשם אימפריאל סטאוט. זהו סטאוט בעל אחוזי אלכוהול גבוהים. במקרה הזה 10%. סיום דרמטי לטעימה , עם טעמים חזקים מאוד של קפה, שוקולד ואולי גם פירות יער ואלכוהול מורגש חזק באף. אל תשתו אותה לבד , מומלץ עם חברים ואוכל .

מכאן התמונות ידברו תודה לכל מי שבא  כהרגלנו נהננו מאוד .

מוזמנים לזרוק רעיונות למפגש הבא.תודה לרותם מ על האירוח. לחיים  נעמה

 לחיים!

ותודה לביגנס על האירוח.

 

הכנת בירה ביתית היא הדבר הכי מגניב וכייפי בעולם. הצטרפו למהפכה, לחצו לפרטים >> בישול בירה

מחפשים סדנא מרתקת ? לחצו כאן >> סדנת בירה הכי טובה בארץ!

 

מועדון הבירה בבנימינה: back to black השוואת בירות סטאוט
מועדון הבירה בבנימינה: back to black השוואת בירות סטאוט
סטאוט, סדנת בירה, טעימות בירה, סדנאות בירה, סדנאות גיבוש לעובדים, ימי כיף וגיבוש לעובדים,  פעילות גיבוש, יום כיף, סדנת גיבוש, בישול בירה, הכנת בירה ביתית, סדנת אלכוהול
סטאוט, סדנת בירה, טעימות בירה, סדנאות בירה, סדנאות גיבוש לעובדים, ימי כיף וגיבוש לעובדים,  פעילות גיבוש, יום כיף, סדנת גיבוש, בישול בירה, הכנת בירה ביתית, סדנת אלכוהול

התקשרו -נעמה  053-4222456

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:












השארת תגובה