מועדון הבירה #14: מבשלת שטיגל STIEGL

מועדון טעימות בירה נפגש אחת לחודש >> כדי...לטעום בירות.

והפעם טעמנו את הבירות של מבשלת שטיגל.

 אוהבים בירה? מוזמנים להצטרף לקבוצה שלנו בפייסבוק - מועדון הבירה

חברים יקרים, 

 טעמנו מגוון של 8 סוגים מהמגוון העצום של מבשלת שטיגל. התעמקנו בהיסטוריה הארוכה של המבשלה העתיקה, שהוקמה בשנת 1492 בזלצבורג שבאוסטריה. מסתבר שהשם שטיגל מתייחס לגרם מדרגות שהיה קיים סמוך למבנה המבשלה ומכאן שמה וגם הלוגו שלה (שטיגל בגרמנית = מדרגות).פרט מעניין - בשומקום לא היה רשום לאן הובילו המדרגות. כנראה שעצם קיומן ב 1492 היה סנסציה.

 

זכינו הפעם לטעום גם סוגים שאינם מגיעים ארצה ביבוא סדיר וקיבלנו ממלאי זעום שהגיע ארצה באופן חד פעמי. תודה לחברת 

כרגיל, המפגש היה שמח ומשעשע. הפתענו אתכם בהגשת חלק מהטעימות כטעימות עיוורות. האתגר היה - האם תגלו שמדובר בבירה ללא אלכוהול, למשל.

נפרדנו בדמעות של אושר - וכל אחד זכה בפותחן מתנה!

 

ולהלן הרשימה המלאה:

1.   - 40% בירת הלאגר - שטיגל גולדבראו מעורבבת עם 60% לימונדה. רדלר הוא בעצם הגרסה הגרמנית לשנדי ומדובר בדרך כלל על לימונדה עם בירה. הרדלר לימון אינו מיובא לארץ כרגע. הגשנו בטעימה עיוורת כדי לשמוע תגובות ספונטניות . מבין 3 בירות שהיו באלכוהול נמוך בטעימה, היא היתה החביבה עליכם ביותר.

 

2. #רדלר  אדומות - כמו הרדלר לימון, אך מבוסס על ערבוב עם סודה אשכוליות אדומות ולכן מעט יותר מריר. הרדלר אשכוליות מיובא לארץ מזה מספר חודשים וזוכה להצלחה.

3.   - בירת חיטה בוו

רית קלאסית , עם טעמי וניל בננה, כיאה לסגנון. טובה בקטגוריה שלה, חובבי המתיקות אהבו אותה.

 

4.בירה Max Glaner Wit - קשה להאמין שהבירה הזו יוצרה באותה מבשלה. בקבוק שנראה קטן למדי אך מכיל בכל זאת 330 מל. עיצוב מודרני, יפהפה. בירת חיטה בלגית המכילה קליפות תפוז וכוסברה. בירה שמאוד לא שגרתי לראות מיוצרת במדינה כמו אוסטריה, במבשלה וותיקה של העולם הישן. זכתה לתשואות . לצערנו, זוהי בירה שלא תשווק כרגע בארץ.

 

5. #שטיגל -וייס: בירה חיטה ללא אלכוהול. הגשנו לכם בטעימה עיוורת לראות אם אתם עולים על זה שהיא נטולת אלכוהול. ו..אני לא זוכרת מה היו תוצאות המבדק. :-) בכל מקרה, זוהי בירת חיטה המיוצרת עם אלכוהול, ולאחר גמר הייצור, מוציאים ממנה את האלכוהול, כנראה באמצעות אידוי. היא נראית כמו בירה, מריחה כמו בירה ומתוקה קצת יותר מבירת חיטה אלכוהולית. עבודה טובה מאוד של המבשלה , המציגה אותה כמשקה איזוטוני לספורטאים.

 

6. #שטיגל  - ספינת הדגל, הלאגר שנקרא גם הזהב של זלצבורג. זהובה, צלולה וקלילה .

 

7. #שטיגל  - חדשה על המדף בישראל, Pale Ale מכושת למדי , גם היא זכתה לאהדה רבה והיתה לרובכם טעימה מאוד. רותם חושב שקולומבוס מתייחס לא רק לשנת הקמת המבשלה אלא גם לסוג הכשות שבשימוש.

 

8. בירת Max Glaner IPA - שוב, בירה שלא תיובא לארץ, נכון לעכשיו (לצערנו). IPA נהדרת, ממש "לפי הספר". 5.8% , מרירות מאוזנת במדוייק במתיקות דבשית. זו הבירה שזכתה להכי הרבה הרמות ידיים לשאלה : "למי זה היה טעים?"

תודה רבה לחברת תודה ל  על האירוח והידע האינסופי,תודה לכל מי שבא.

לחיים!

רותם ונעמה

  

נמאס לכם לבשל אוכל? עברו לבישול בירה! – רוצים ללמוד איך?

הכנת בירה ביתית היא הדבר הכי מגניב וכייפי בעולם. הצטרפו למהפכה, לחצו לפרטים >> בישול בירה

 

אוהבים אלכוהול ? – הזמינו את סדנת האלכוהול העתיק ביותר – בירה -  וגלו עולם של טעמים וניחוחות.

 

אוהבי אלכוהול ועוד לא הייתם בסדנת הבירה של מלכת הבירה? למה אתם מחכים?! סדנת אלכוהול מספר 1?

 

מחפשים סדנא מרתקת ? לחצו כאן >> הכנת בירה ביתית הכי טובה בארץ!

 

מועדון הבירה בבנימינה: מבשלת שטיגל
stigel, שטיגל, סדנת בירה, טעימות בירה, סדנאות בירה, סדנאות גיבוש לעובדים, ימי כיף וגיבוש לעובדים,  פעילות גיבוש, יום כיף, סדנת גיבוש, בישול בירה, הכנת בירה ביתית, סדנת אלכוהול

התקשרו -נעמה  053-4222456

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:












השארת תגובה