פיצה בירה –
איך לא חשבו על זה קודם?!

3 מתוך 4 חומרי הגלם של הבירה מופיעים גם בפיצה,
אז למה לא להכין מהם פיצה?! ואלו הם:
1. לתת (malt) – שעורה מונבטת וקלויה. למשוגעים – אפשר לטחון לקמח ואפשר גם להשתמש בקמח רגיל ולבקש ממנו לייצג בכבוד את הלתת.
2. שמרים – יש גם בבירה וגם בפיצה. שמרי אפיה יכולים להיות קצת יותר מהירים ויעילים בהתפחת קמח מאשר שמרי בירה, אבל הי, קצת גמישות.
3. מים זה מים זה מים
4. כשות – הופה. זה אין בפיצה . כשות היא פרח המעניק לבירה מרירות וארומה. ניסינו להוסיף אותו במתכון באופן שלא יהפוך את הפיצה למרה, היו פה ושם “נגיעות”, אל תדאגו – זה טעים!

פיצה בירה, מתכון להכנת פיצה בירה של מלכת הבירה

פיצה בירה – המתכון

אם כך – קבלו את המתכון הראשון לפיצה שעשויה עם חומרי הגלם של בירה: הכבוד והתודות לאסף פרידמן – חבר קבוצת BJCP, בה אנו לומדים למבחני שיפוט בירה, תוך כדי שאוכלים אותה בצורת פיצה. הבצק: 1 כוסות (230 מל) מים (אפשר לנסות להחליף בבירה ) 20 גר כשות – ניתן לרכוש בחנויות לממכר חומרי גלם לבירה, קיימים סוגים רבים, אנחנו שמנו קסקייד. 1 שקיק שמרי בירה – ממשפחת שמרי ALE – ניתן לרכוש בחנויות לממכר חומרי גלם לבירה. חצי קג קמח לבן 1 כף סוכר מעט מלחרוטב עגבניות – רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות , שמן זית, אורגנו, מלח, פלפל ומים לפי הצורך – לבשל קלות בסיר.

השארת תגובה