פיצה בירה –
איך לא חשבו על זה קודם?!

3 מתוך 4 חומרי הגלם של הבירה מופיעים גם בפיצה,
אז למה לא להכין מהם פיצה?! ואלו הם:
1. לתת (malt) – שעורה מונבטת וקלויה. למשוגעים – אפשר לטחון לקמח ואפשר גם להשתמש בקמח רגיל ולבקש ממנו לייצג בכבוד את הלתת.
2. שמרים – יש גם בבירה וגם בפיצה. שמרי אפיה יכולים להיות קצת יותר מהירים ויעילים בהתפחת קמח מאשר שמרי בירה, אבל הי, קצת גמישות.
3. מים זה מים זה מים
4. כשות – הופה. זה אין בפיצה . כשות היא פרח המעניק לבירה מרירות וארומה. ניסינו להוסיף אותו במתכון באופן שלא יהפוך את הפיצה למרה, היו פה ושם “נגיעות”, אל תדאגו – זה טעים!

פיצה בירה, מתכון להכנת פיצה בירה של מלכת הבירה

אם כך – קבלו את המתכון הראשון לפיצה שעשויה עם חומרי הגלם של בירה:
הכבוד והתודות לאסף פרידמן – חבר קבוצת BJCP, בה אנו לומדים למבחני שיפוט בירה, תוך כדי שאוכלים אותה בצורת פיצה.

הבצק:
1 כוסות (230 מל) מים (אפשר לנסות להחליף בבירה )
20 גר כשות – ניתן לרכוש בחנויות לממכר חומרי גלם לבירה, קיימים סוגים רבים, אנחנו שמנו קסקייד.
1 שקיק שמרי בירה – ממשפחת שמרי ALE – ניתן לרכוש בחנויות לממכר חומרי גלם לבירה.
חצי קג קמח לבן
1 כף סוכר
מעט מלח

רוטב עגבניות –
רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות , שמן זית, אורגנו, מלח, פלפל ומים לפי הצורך – לבשל קלות בסיר.

אופן ההכנה:
משרים את הכשות במים (או בבירה), בכלי סגור, במקרר למשך יום (אפשר גם יומיים) – הכשות תעניק ארומה למים. מוציאים מהמקרר ומחכים שהטמפ תעלה לטמפ החדר, מוסיפים מעט מים רותחים עד לקבלת טמפ חמימה (אם יש לכם מד חום – 35 מעלות)
מוסיפים את הקמח , השמרים, הסוכרוהמלח ולשים לבצק (מוסיפים מים או קמח בהתאם למרקם עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק). מניחים בצד, מכוסה במגבת לתפיחה ארוכה – לפחות יום .

מרדדים את הבצק , מורחים רוטב עגבניות, מפזרים למעלה מוצרלה מגוררת. ניתן לקשט בגרעיני לתת בהיקף. תוספות לפי השגעון שלכם..
אופים בחום של 240 מעלות ל10 דק. בתיאבון!

השארת תגובה