בירימינה, תחרות מבשלי בירה ביתית

הרעיון לתחרות בירימינה (BeerYamina) עלה בקרב חברי לקבוצת לימוד שיפוט בירה (BJCP) – אסף, סהר וגל. כולם בשלני בירה וותיקים ומוכשרים. לאורך למעלה משנה נפגשנו על בסיס קבוע כדי ללמוד למבחן הBJCP . הם גייסו את רתם צין – הבעלים של ביגנס – המרכז לתחביבים קולינריים בבנימינה ואותי – מלכת הבירה,  להיות מארגני התחרות ונשאו על כתפיהם , ביחד אתנו, את כל המאמץ הגדול שהיה כרוך בכך. ערכי התחרות שהגדרנו לעצמנו היו : 1. איכות ומקצועיות 2. כלל ארציות 3. קידום תרבות הבירה בישראל 4. ידידותיות למשתמש 5. הנאה – fun

בירימינה, ההתחלה

הדבר הראשון שעשינו היה להקים אתר לטובת התחרות, היה חשוב לנו שכל תהליך ההרשמה יהיה בעברית  www.beeryamina.com כמו כן כתבנו תקנון לתחרות , פתחנו קבוצת פייסבוק (בשם בירימינה) שבה הקדשנו פוסטים לנושאים מקצועיים וללימוד והנחיות. כתבנו על סגנונות בירה ועל הbjcp , על אופן השיפוט, ענינו על המון שאלות, הכנו סרטון על אופן ההגשה . דיברנו עם כל מגיש שלא ידע לאיזה סגנון הבירה שלו מתאימה ועזרנו לו לנסות להגדיר אותה נכון . ערכנו מפגש בשלנים עם כוונה לתת הרצאות קצרות בנושאים האלה , אבל אנשים פשוט שמחו להיפגש ולדבר אחד עם השני. לא הגבלנו סגנונות להגשה ולא אזור הגשה. ובעזרתם של בני’ס בכפר סבא, בירתנו בירושלים, המרכז לבירה ביתית באזור (רשף) ובית מלאכה לבירה בבאר שבע – אפשרנו הגשות בכיסוי ארצי רחב.

התחרות שלנו הייתה הגדולה בישראל עד היום!

לתחרות שלנו ניגשו 69 משתתפיםשהגישו 122 בירות לשיפוטשזה בפועל 366 בקבוקים שהגיעו אלינו מכל הארץכיסינו 48 תתי סגנונות בירהשחולקו ל- 9 קטגוריות/שולחנות שיפוטאותם שפטו סך הכל 16 שופטים, בהתנדבות מלאה, מכל הארץ. בראשם עומר בשה – השופט הראשישמילאו 267 טפסי שיפוטעל פני 3 ימי שיפוט , לאורך הרבה מאוד שעותכמו כן,– הגדרנו ששופטים אינם יכולים לזכות בפרסים או במקומות . אם בירה ששופט הגיש זכתה (לפי הניקוד) במקום ראשון או שני או שלישי – הוא קיבל ציון לשבח.– קראנו, בתום התחרות, את כל המשובים כדי לוודא שהם ראויים.– סרקנו את המשובים ושלחנו את הסריקות למשתתפים , כדי שלא יאלצו להמתין לקבלת המשוב. שכן, מעבר לציון , מטרת תחרויות כאלה היא לעזור למבשלים הביתיים לשפר את הבירה שלהם ולקבל משוב איכותי. כך שחשוב לתת להם את המשובים קרוב ככל האפשר למועד בו הם בישלו את הבירה. – בנוסף – אסף פרידמן – חבר צוות בירימינה, הכין סטטיסטיקות מעניינות לגבי פיזור הציונים וטעמי הלוואי וגם סטטיסטיקות פר-שופט שאפשרו להם ללמוד על נטיית מתן הציונים שלהם (נדיב או חסכן) ועל הרגישויות האישיות שלהם לטעמי לוואי (אם כי זה גם תלוי הקטגוריה ששפטו) .

בירימינה, חסויות

מבשלת שבט הגדולה והחדשה בכרכור העניקה לנו חסות , הם תרמו מזמנם ומכספם כדי לשדרג את התחרות לרמה שאינה מוכרת בארץ: – אירוח השיפוט במבשלה והמזיגה בכוסות טעימה מקצועיות, – אירוח אירוע הסיום – כולל כל הציוד וההפקה – רכישת פרסים איכותיים ונחשקים – והפרס הראשון ל Best Of Show – אירוח ובישול בירה במבשלה ביחד עם ליאור בלמס – המאסטר ברואר. מי הוא (גיל זוננרייך)  והבירה שהוא בישל (פורטר וניל מייפל) נשמרו בסוד עד להכרזה באירוע הסיום עצמו. הטקס שנערך במבשלה היה מרגש מאוד,  פגשנו אנשים מעניינים ומוכשרים מאוד.האירוע היה אירוע סגור למוזמנים בלבד, מבשלת שבט פנקו בבירה חופשית והשמחה היתה רבה.תודה גדולה למבשלת שבט ולצוות בירימינה !לחיים!נעמה

השארת תגובה