בירות חדשות  דצמבר 2018

אלכסנדר עוטף עזה

מבשלת אלכסנדר יוצאים במוצר ובקמפיין למען החקלאים מיישובי עוטף עזה ששדותיהם נשרפו בחודשים האחרונים כתוצאה מטרור העפיפונים.
“יצרנו בירה מיוחדת המיוצרת מחיטה משדות עוטף עזה, שתצא במהדורה מוגבלת במטרה להעביר את כל הרווחים מהמכירות חזרה לחקלאי הדרום” אומרים באלכסנדר. 

אורי שגיא, מייסד בירה אלכסנדר: “בירה היא משקה שמתחיל בשדה, בשעורה ובחיטה, מתחילת דרכנו בחרנו לעבוד עם חיטה ישראלית משדות הדרום כאחד המרכיבים בבירה שלנו, גדלתי כחקלאי והקשר לשדות ולצמחים הוא חלק ממני, אינני יכול להישאר אדיש לנוכח המראות קורעי הלב של שדות ויבולים נשרפים ולבי עם החקלאים.”

התגייסות מבשלות למען מטרות חברתיות היא מרגשת ומבורכת ומתרחשת לא רק בישראל. באוגוסט האחרון כתבנו ב”חדשות הבירה” על “השביעייה החברתית” – פרויקט של מבשלת שריגים בשיתוף עם עמותת שק”ל. 

בארה”ב, מבשלת Sierra Nevada  הוציאה החודש בירה בשם: 

 Resilience Butte county Proud IPA. המבשלה הודיעה שתתרום את כל ההכנסות ממכירת הבירה לקרנות הפועלות לטפל בנפגעי שריפות הענק בקליפורניה בתחילת נובמבר. מבשלות רבות נוספות באזור שתפו פעולה עם היוזמה ובישלו גם הן את אותה בירה בדיוק, למען אותה מטרה. 

בירה עזה - בירה מיוחדת המיוצרת מחיטה משדות עוטף עזה, שתצא במהדורה מוגבלת במטרה להעביר את כל הרווחים מהמכירות חזרה לחקלאי הדרום

BrewDog / Quench Quake

Quench – להרוות (את הצימאון)
Quake – רעידה (רעידת אדמה)

בירת סאוור – כלומר חמוצה. טרנד שסוחף את עולם בירות הבוטיק בתקופה האחרונה: בירות חמוצות (בכוונה). את הבירות האלה מייצרים עם שמרי פרא או חיידקים למיניהם. הטעמים המתקבלים יכולים להיות דומים ללימון או חומץ או יוגורט (כתלות באופן ההחמצה).
ברודוג מגישים לנו סאוור עם אשכולית ומנדרינה 4.6%
מעניין!!

ברודוג מגישים לנו סאוור (בירה חמוצה) עם אשכולית ומנדרינה 4.6%

Brewdog / Cybernaut

Cybernaut – אדם המשתמש קבוע באינטרנט
כולנו סייברנאוטים מסתבר. ברודוג הוציאה לכבודנו את ה (קחו אוויר):
New wave session IPA
שימו לב למשחק מילים עם שם הסגנון:
הבירה היא בסגנון New England IPA – כלומר עתירה בארומות של כשות , בדרך כלל זנים של העולם החדש המזכירים הדרים ופירות טרופיים. המרירות עדינה (20IBU).
המילה session מציינת שהבירה לא מאוד חזקה – 4.5%.

בירה בסגנון New England IPA של מבשלת ברודוג

Brewdog / Get Out Claus

בדרך כלל בירות קריסטמס הן בירות בעלות אלכוהול גבוה, מגוון טעמי לתת ולפעמים גם תיבול. ברודוג, כהרגלם, לא צועדים בתלם והכינו בירת קריסמס אחרת לגמרי: 
אימפריאל סטאוט (כלומר חזקה – 8.2%) מלאה בהפתעות: פולי קקאו , קנמון, וניל ו – פלפל חריף! כל זה בשילוב עם לתת חיטה ושיבולת שועל שמעניק לה תחושה קרמית בפה. קריסמס חם ושמח.

ברודוג מפתיעה בבירת אימפריאל סטאוט (כלומר חזקה - 8.2%) מלאה בהפתעות

Erdinger Pikantus

מבשלת ארדינגר הגרמנית מתמחה בייצור בירות חיטה. כל הבירות שלה מבוססות על כמות נכבדת של לתת חיטה, שבשילוב עם שמרים ייחודיים מעניקים לבירות טעמים שאופייניים לסגנון (טעמים מתוקים דמויי בננה ו/או ציפורן). בדרך כלל הבירות הללו הן ברמה של כ 5% אלכוהול. והנה, לכבוד החורף, אורחת חזקה וכהה יותר – הארדינגר פיקנטוס.

על הבקבוק מתנוססות המילים “דונקלר וייצנבוק” Dunkler Weizenbock. דונקלר פירושו “כהה”, וייצן פירושו “חיטה” והמילה “בוק” משמשת כאן כדי לציין “חזק”. ואכן – לבירה 7.3% אלכוהול.

המבשלה מתארים אותה כבירה המתאימה לשמש כאפריטיף – כלומר, מקדימה את הארוחה ומעוררת תיאבון. היא בעלת טעמים מתוקים המזכירים נוגט ואגוז מוסקט. לחיים ובתיאבון .

התקשרו -נעמה  053-4222456

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

השארת תגובה