בירות חדשות מרץ 2018

בירות חדשות מרץ 2018

 

המכה הראשונה , מבשלת הדובים

מבשלת הדובים הוקמה בשנת 2010, ע”י האחים בר אילן. 
הדובים אוהבים “לעשות ניסויים בבני אדם”, כדבריהם. 

הבירות שלהם מיוחדות ולרוב עתירות בכשות –
אותו פרח מר וארומטי, שנמצא בכל בירה.
במקרה של הדובים – סביר להניח שתקבלו ממנו מנה כפולה. 

המכה הראשונה היא אחת הבירות המיתולוגיות של המבשלה,
והיא חוזרת עכשיו למדף ולברזים, לאחר היעדרות ממושכת. 


הטוויסט שלה הוא טעמי עישון קלים שמקורם בגרעיני שעורה (לתת)

קלויים מלווה ב (איך לא) מרירות כשותית (הפעם מאופקת).

5.1% יוצאת לשוק ב – 16 למרץ .

 

חדש על המדף, מבשלת הדובים והמכה הראשונה -בקרוב על המדפים

ליפמנס און דה רוקס


ליפמנס און דה רוקס היתה הברקה של מבשלת ליפמנס,
שבניגוד לכל הכללים, הציעה להגיש את הבירה
(הכוללת מגוון פירות אדומים) על קרח, עם פלח לימון
ועוד בכוס בלי רגל. 
ההגשה הזו חביבה מאוד על הבנות, היא קלילה,
מרעננת ומתאימה לקיץ הישראלי.

לאור ההצלחה, קבלו עכשיו את הגרסה הצהובה: 
בירה משובחת מבית ליפמנס שעוברת השרייה עם תפוח,
סמבוק, בזיליקום, אננס וליים.
חמצמצה ומרעננת וכמובן – צהובה.
גם כאן, לא לוותר על ההגשה עם קוביות הקרח. 

 

 

ירה משובחת מבית ליפמנס שעוברת השרייה עם תפוח, סמבוק, בזיליקום, אננס וליים

שאטו ד’שוף

 

מבשלת העיר אשוף בבלגיה (כיום בבעלות דובל) מושכת תשומת לב

על המדף בזכות הגמדים המתוקים על התוויות שלה. 

הפעם הגיעה אלינו מהדורה מיוחדת : שאטו ד’שוף. 8%

השאטו ד’שוף מוגדרת כבירת אפריטיף – מנה קטנה של אלכוהול

לפני הארוחה, מנהג שאין בישראל בכלל והנה הזדמנות לנסות. 

הבירה מיוצרת מתירוש של בירת לה-שוף (שעורה, כשות ותבלינים)

בשילוב תירוש ענבים שחורים שמוצאם מצרפת. שני מרכיבים אלו

תוססים יחד יוצרים בירה בצבע ורדרד עם גיזוז וצלילות המאפיינים יין

מבעבע.

הכמות מוגבלת : כשייגמר אז ייגמר!. 

 

 

דובל במהדורה מיוחדת

 

המותג הבלגי הוותיק – דובל (“שטן” בפלמית), אוהבים לספק מפעם לפעם

וריאציות של הבירה התמימה לכאורה שלהם (זוכרים? זהובה,

צלולה, 8.5%) והפעם – יישון בחביות עץ אלון ששימשו לפני כן ליישון

ברבן אמריקאי. 

מדובר במהדורה מיוחדת שמיוצרת בכמויות קטנות בתהליך יישון הנמשך

למעלה מ-6 חודשים (ארוך ארוך בעולם הבירה).  מה זה עושה לה?  

בשל תקופת היישון של הבירה בחביות, צבעה נעשה כהה יותר, אחוז

האלכוהול עלה ל- 11.5%, ורמת המרירות ירדה בהשוואה לדובל

שאנחנו מכירים. 

היישון בחביות עץ אלון, מעניק לבירה טעמי וניל וטופי, והעץ החרוך

אשר ספח את טעמי הברבן, מעניק רמזי קרמל עדינים. 

 

 

חדש על המדף, בירה של מבשלת דובל

מבשלת בולבארד

 

היישר מקנזס סיטי, חברת הכרם מביאה לנו את מבשלת בולבארד

המבשלה היא מבשלת בוטיק שהוקמה בשנת 1989 בתקופה שבארה”ב

היו בעיקר בירות תעשייתיות משעממות, מתוך מטרה לייצר בירות

משובחות ועשירות בטעמים. בביקור באתר שלהם גיליתי שהם מייצרים

מגוון עצום ומרתק של בירות. לדוגמה: לאגר מיושן בחביות עץ עם אפרסק,

קליפת לימון ומיץ ענבי ריזלינג או בירת גוז (חמוצה) עם מלח ים,

כוסברה ופרחי היביסקוס. 

כרגע מגיעות ארצה 3 בירות מהמגוון היותר סולידי , במהדורה מוגבלת,

יעני: כשייגמר אז ייגמר!

והרי הן לפניכם: 

Single Wide IPA הבירה הזו היא בירה בסגנון AIPA, שזה בעברית –

ארומה נהדרת עם מרירות נעימה ולא נושכת. בבירה 6 סוגים שונים של

כשות (וואו) מה שמעניק לה ארומה פנטסטית של אשכוליות ופרחים. 5.7%

Tank 7 על שם מיכל התסיסה בו הכינו את הבירה (אפרופו שמות,

כשזה מגיע למילה “טנק” – אנחנו תקועים עם המרכבה, אבל

בעולם…המילה פנויה, מסתבר) . בכל מקרה הבירה הזו היא הווריאציה

שלהם לסגנון הבלגי העתיר באלכוהול. לפי הכתוב מדובר בבירה עם

ארומות פרחוניות ורמזים לאשכולית ואילו הטעמים מוגדרים כמורכבים,

בעלת סיומת יבשה ופלפלית. 8.5%

The Calling  דאבל IPA המכיל את כמות הכשות הגדולה ביותר

מכל הבירות שלהם. ניחוחות חזקים של פירות טרופיים ואורן, לצד מתיקות

עדינה של טעמי הלתת, עם סיומת יבשה וארוכה. 8.5%.

 

 

מבשלת בולבארד המבשלה היא מבשלת בוטיק שהוקמה בשנת 1989 בתקופה שבארה"ב היו בעיקר בירות תעשייתיות משעממות, מתוך מטרה לייצר בירות משובחות ועשירות בטעמים.

מבשלת אינסל

 

מבשלת אינסל (אי בגרמנית) ממוקמת על האי הגרמני ריגן (Rugen) בים הבלטי. המבשלה הוקמה בשנת 2015 וכבר ב2016 זכתה ב10 מדליות זהב בקטגוריות שונות בתחרות היוקרתית  World Beer Awards בלונדון. רבותי, זה כבר מהווה רמז דק שיש פה משהו טוב.

את הבקבוקים של אינסל לא תוכלו לפספס על המדף – כל אחד מהם עטוף באריזת נייר ועליה תמונה מנופי האי וחיות הבר שבו: מגדלור, סוסון ים, זאב, עוגן ועוד…

את המבשלה הקים מרקוס ברבריך – סומלייה בירה מוערך במקצועו. המקצוע סומלייה בירה אינו מוכר בישראל , הסומלייה מתמצא בסגנונות בירה, בטעמים האופייניים להם, באופן האחסון וההגשה של בירה. בעולם נערכות תחרויות בתחום ומרקוס ידידינו זכה בתואר סגן אלוף עולם. שאפו.

למבשלה כיום מגוון של 12 סוגי בירות, מתוכן מגיעות כרגע לארץ ארבע:

Insel Kap 5.6% סטאוט שיבולת שועל. זכתה במדליית זהב בלונדון ב 2016 וב 2017.בירה יבשה ועשירה בטעמי שוקולד וקפה.

עטופה בתמונת המגדלור המקומי.

Baltic Ale 7.5% אייל בלגי חזק,יבש ומתובל, בעל טעמים דומים ליין או פירות. זכתה במדליית זהב בלונדון ב 2016. זכתה בזהב ובלפטינה גם ב2016 וגם ב 2017. עטוף בתמונת עוף דורס.

Baltic Stout 7.5% אימפריאל סטאוט, זכתה במדליית זהב ב 2016. האימפריאל סטאוט הן בירות כבדות ועתירות באלכוהול. הבירה הזו הוגדרה כיבשה ובעלת טעמים המזכירים בעיקר שוקולד ומעט קפה.

עטופה בתמונת תנשמת (כמדומני, הצילו, שמישהו יפתח מדריך חיות בר בריגן)

Ubersee Hopfen 5.6% בירה בסגנון IPA , בה נעשה שימוש בזן כשות יפני (אל תשאלו כי לא מצאתי איזה), הסגנון הזה הוא סגנון ארומטי ומריר. הבירה הזו זכתה במדליית זהב ב 2016 . היא מוגדרת כיבשה, עשבונית ופירותית.

 

בקיצור חברים – יש לנו הרבה מה לטעום ,

תהנו, נתראה במועדון.

 

 

ת הבקבוקים של אינסל לא תוכלו לפספס על המדף - כל אחד מהם עטוף באריזת נייר ועליה תמונה מנופי האי וחיות הבר שבו: מגדלור, סוסון ים, זאב, עוגן ועוד...

התקשרו -נעמה  053-4222456

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן