מועדון הבירה #13: מבשלת ריגלה

מועדון הבירה #13: מבשלת ריגלה RIEGELE

 מבשלת ריגלה הבווארית קיימת אמנם מ-1386, שזה בעברית 631 שנים, ובכל זאת קטפה את תואר מבשלת השנה בגרמניה לשנת 2017, שזה בעברית – ממש עכשיו.

איך זה קרה? תסמכו על הגרמנים שהם לא טעו בנוגע לפרס ומה שנשאר לנו – זה לצלול לעומק בעניין הזה .

הפעם הגיע אלינו רותם בר אילן מפרוטרי והקסים אותנו, בסבלנות ובמקצועיות לאורך הטעימה . תודה ענקית .

הסיפור הוא ששניים מבני משפחת ריגלה הקימו לעצמם מבשלה קטנה,

ליד המבשלה האם, לה הם קראו “בית המלאכה”. השניים –
סבסטיאן ריגלה, במקצועו סומלייה מוערך של בירות ופרנק מולר – ברומאסטר, החליטו שהם יבשלו את בירות הקראפט (בוטיק) הטובות בעולם! צריך לטעום כדי להבין שהם כנראה צודקים.

לכל אחת מהבירות יש שם ומספר המסמל משהו

הקשור אליה וכמעט בכל אחת יש איזשהו טוויסט מעניין.
רותם הגדיר את כולן כבירות קולינריות – כלומר כאלה המתוכננות ללוות ארוחה, ובהתאם – הן מגיעות בבקבוקי 660 מל מתוך כוונה לחלוק עם חברים לסעודה.

טעמנו 7 סוגים המגיעים כרגע ארצה, מתוך 9 המיוצרים בבית המלאכה והחלטנו לנסוע בחודש הבא לבוואריה כדי להשלים את החסר.

הנה הרשימה המלאה:
1. Amaris 50
פילסנר 5%
אמאריס זה בלטינית “מר”.
בוא נגיד שלא טעמתם פילסנר כזו. כמו כל הבירות של המבשלה היא לא מפוסטרת ולא מסוננת. אבל הייחוד שלה הוא כמות נכבדה של זני כשות בדגש של טעמי כשות קלאסיים, שנותנים לה אופי כמעט כמו של IPA אבל אל תשכחו שזה לאגר ולא אייל.
50 מתייחס לרמת ה-IBU שזה מדד למרירות בבירה ונחשב כמספר גבוה למדי. עם זאת, המרירות הזו מאוזנת היטב ובדיוק רב במתיקות מאלטית.

2. Simco 3
בירה בסגנון APA,
אלכוהול 5%
מפוצצת בזני כשות אמריקאיים המעניקים לה ארומות נפלאות, מרירות לגמרי סבירה ולא נושכת. 
3 מתייחס לשלושה זני כשות, שהעיקרי ביניהם הוא הסימקו.

3.Ator 20
אפשר להגדיר אותה, כסגנון דופלבוק, לאגר כהה בעל אלכוהול גבוה, 7.5% במקרה זה.
השם מבטא את סיומת השמות האופיינית של בירות בסגנון זה (celebrator, salvator וכדומה).
טעמי ליקריץ חזקים, כהה, עשירה, בעלת גוף. כקודמותיה, מאוד מדוייקת.

4. Robustus 6
פורטר קליל וטעים מאוד, בעל טעמי שוקולד מריר ברורים, מכיל 6 סוגי לתת ולכן השם רובוסטוס (=חזק, איתן). 5% אלכוהול , פורטר טעימה מאוד , ללא התחכמויות הפעם.

5.Noctus 100
אימפריאל סטאוט שלוקח את כל מאפייני הסגנון לאקסטרים. 
10% אלכוהול.
100 מתייחס לדירוג הצבע שלו בסולם הSRM שהוא סולם לציון צבע של בירה. 100 הוא הצבע הכהה ביותר שקיים. בדקנו, תאמינו לי, אפילו קרן אור חזקה מהסלולר לא חדרה דרך הבירה.
הבירה היא חזקה בכל המובנים : צבע, טעם ואלכוהול. יש לה טעמים ליקריים כמעט ומסתבר שהיא יכולה להתאים לקינוח ובמיוחד אם מוזגים אותה על כדור גלידה – שזה מה שעשינו מייד – רק שקנינו גלידת וניל וההמלצה היתה גלידת שוקולד.
תנסו בבית – זה טעים באמת. 
נוקטוס – לילה.

6. Augustus 8 
וייצן בוק – בירת חיטה חזקה בעלת 8% אלכוהול, טעמים מתוקים חזקים של טופי ובננה האופיינייים לסגנון, תתאים גם כבירת קינוח.
אוגוסטוס – מייסד העיר אוגסבורג, בה שוכנת המבשלה

7. Dulcis 12
בירה טריפל בלגית בסגנון תראפיסטי, מתיקות שמזכירה ריבת חלב, ומכאן שמה. מתיישנת 12 חודשים עם השמרים !
11% אלכוהול.
נפלאה לחובבי הז’אנר.

תודה לפרוטרי שמביאים את כל הטוב הזה ארצה, לרותם בר אילן על ההדרכה, לרותם צין על האירוח, תודה לכל מי שבא, היה נפלא, כרגיל.

פרוטרי – Protary’s Craft Beers
Rotem Bar Ilan

 

הכנת בירה ביתית היא הדבר הכי מגניב וכייפי בעולם. הצטרפו למהפכה, לחצו לפרטים >> בישול בירה

מחפשים סדנא מרתקת ? לחצו כאן >> סדנת בירה הכי טובה בארץ!

מועדון הבירה בבנימינה: טעימות בירה של מבשלת ריגלה
מועדון הבירה בבנימינה: טעימות בירה של מבשלת ריגלה

התקשרו - נעמה  053-4222456

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן