מפגש 7 הפתעות, דצמבר 2018

חברים יקרים,
לפניכם סיכום מפגש 7 הפתעות שהתקיים ביום שישי ה-28/12/18.
בהחלט סיום שנה מופלא וגדוש,
כל כך גדוש שאחרי המפגש הלכנו לישון והתעוררנו רק ב- 2019.
ההפתעות באו כמו הגשם – שבגללו נדדנו לסוכה
ובחסותה…אחוזי האלכוהול עלו ועלו.

הפעם בחרנו להגיש את הבירות בטעימה עיוורת .
קיבלתם לידיכם כוסות וטעמתם אותן חפים מדעות קדומות .
מה אתם אומרים?? שווה להמשיך כך?

7 הפתעות היו הפעם 11,
לפניכם רשימת הבירות המלאה:

מלכת הבירה מפתיעה במפגש טעימות עיוור, בירות מיוחדות שלא נראו בישראל
מלכת הבירה מפתיעה במפגש טעימות עיוור, בירות מיוחדות שלא נראו בישראל

תודה למבשלת שבט על התמונה


1. מבשלת שבט – אייס מן, בירה בסגנון הלס helles:
מבשלת שבט, מבשלת קראפט ישראלית חדשה, גדולה ומתקדמת בכרכור (איזה כיף לנו).
המבשלה “מחממת מנועים” והוציאה כרגע שתי בירות: אייס מן ו- ווילאדי.
מעטות מבשלות הקראפט (בוטיק) הישראליות שמייצרות לנו לאגרים,
ובמקרה הזה גם לאגר בסגנון שלא פוגשים הרבה בארץ: ההלס הגרמני.
לאגר זהוב, צלול, חלק ועדין. נעים וקליל לשתיה.
תענוג. פתיחה מושלמת למפגש שייגמר הרבה יותר דרמטי ושחור.

2. מבשלת שבט – ווילאדי, בירה בסגנון אייל סקוטי:
WEE בסקוטית פירושו “קטן”, לאדי = ילד.
בירה קלילה בטעמי קרמל אופייניים לסגנון.

3. דוגפישהד – 60Minute IPA:
מבשלת DOGFISH HEAD האמריקאית מופיעה תמיד ברשימות הוויש-ליסט של חובבי הבירה הישראלים.
לצערנו לא ניתן להשיגה בארץ.
אבל!!!
המלכה השיגה עבורכם 2 דוגמאות.
שמה של הבירה נובע מאופן הייצור שלה – הוספת כשות מתמשכת לאורך הבישול –
למעלה מ-60 פעמים (שבחשבון פשוט מדובר על הוספת כשות מדי דקה).
IPA נהדרת, מאוזנת, ריחנית ומרירה .


4. דוגפישהד – Flesh&Blood IPA:
בירה בפחית מרהיבה ביופיה, עם תוספת של לימון, קליפות תפוז ומיץ מתפוז דם.

5. בירה Trekhgornoe:
שלושה הרים – מבשלת רוסית –
אייל חום עם תוספת של ערער. בירה מעניינת עם טוויסט.
הרחנו גם גרגירי ערער כדי לנסות לאתר מה קרה להם בתוך הבירה.

מלכת הבירה מפתיעה במפגש טעימות עיוור, בירות מיוחדות שלא נראו בישראל
מלכת הבירה מפתיעה במפגש טעימות עיוור, בירות מיוחדות שלא נראו בישראל

6. ברודוג – קוונצ’ קוויק :
בירת סאוור (חמוצה) עם אשכולית ומנדרינה.
סאוור נהדרת אבל רק למי שהתרגל לבירות חמוצות.
טעמים המזכירים חומץ או לימון עם הדריות המתקבלת מהאשכולית והמנדרינה.


7. ליפמנס קריק ברוט חדש:
אייל בלגי שעבר החמצה (oud bruin) המעורבב עם אותה בירה צעירה ועם דובדבנים שחורים.
מתקבל משקה אדמדם חמצמץ המזכיר לימונדה עם דובדבנים .

מלכת הבירה מפתיעה במפגש טעימות עיוור, בירות מיוחדות שלא נראו בישראל

8. ליפמנס קריק ברוט מיושנת 4 שנים:
אותה הבירה, לאחר יישון של 4 שנים.
השוואה מרתקת של השפעת הזמן על בירה.
הצבע שלה הפך מאדמדם לחום-אדמדם. הטעמים הפכו עמוקים ומורכבים יותר.

9. אלכסנדר בארלי ווין:
מבשלת אלכסנדר חוגגת עשור עם בירה גדולה – הבארלי ווין – יין השעורה.
בירה עם 11.2% אלכוהול אותה הגשנו, בהתאם לחגיגיות ולסגנון, עם גבינת צ’דר אנגלית מיושנת.
שילוב מושלם, שהופך את שתיית הבירה החזקה הזו לעניין קליל ובלתי מורגש.

מלכת הבירה מפתיעה במפגש טעימות עיוור, בירות מיוחדות שלא נראו בישראל


10. ארדינגר פיקנטוס:
בירת חיטה חורפית מסגנון בשם דונקלר ויין בוק, שפירושו חיטה כהה וחזקה.
טעמי הסגנון מופיעים בבירור – טעמים של בננה וציפורן.
הפעם בצבע חום מעונן עם אחוזי אלכוהול גבוהים מהרגיל 7.3%

11. ברודוג קוקו סייקו:
סיום בובמסטי למפגש.
אימפריאל סטאוט של ברדוג, 10% אלכוהול, עמוסה בקפה ובקקאו.
רותם פינק אותנו עם פולי קקאו מצופים שוקולד שהיו שילוב מושלם.
אני, יחד אתכם, ניסיתי לחבר לה שיר .

תודה רבה לכל מי שבא, לכל מי שעזר,
תודה לרותם ולדר על העזרה והליווי וההגשה השמחה במיוחד 😉
שתהיה לנו שנה אזרחית נפלאה ,
לחיים!
נעמה

 

השארת תגובה