מגדלי הכשות ממורמרים

כְּשׁוּתָנִית (שם נרדף: כָּשׁוּת; שם מדעיHumulus lupulus) הוא צמח רב-שנתי מטפס ממשפחת הקנאביים, נפוץ בחצי הכדור הצפוני ומשמש כמרכיב חשוב בתעשיית הבירה.
 
פריחת תעשיית בירות הבוטיק בארה”ב ובעולם בעשורים האחרונים הביאה לצריכה הולכת וגדלה של כשות. הסיבה לכך היא שבירות אלו מיוצרות מחומרי גלם אמיתיים וטריים, עם חיבה גדולה של בשלני הבירה לכשות ולכל מה שאפשר לעשות איתו.
כשות הוא פרח קטן וירוק,  הנמצא כמעט בכל הבירות שאנו שותים. הפרח, הדומה בצורתו לארטישוק, החל להופיע בבירה בסביבות 1000 לספירה ונשאר שם מאז ועד היום,  בראש ובראשונה בזכות התכונות המשמרות שלו. כפרח הוא מעניק לבירה ארומה נהדרת וגם טעם חשוב ביותר: מרירות.
לאור הביקוש הגדל הוסיפו מגדלי הכשות עוד ועוד דונמים של שדות כשות. לצורך המחשה, לפי דו”ח סטטיסטי של ארגון מגדלי הכשות האמריקאי (www.usahops.org) – מלאי הכשות הכולל בארה”ב במרץ 1997 עמד על  36 מיליון קג לעומת 63 מיליון קג במרץ 2017. הכל היה ירוק, גם כיסי המגדלים.
 
בשנים 2013-2015 נוצר מחסור חמור בזהב הירוק הזה ובשלני הבירה, בתגובה, החלו להזמין מראש כמויות גדולות של כשות. ליתר בטחון, אתם יודעים. כמויות, שהסתבר שאינם צריכים ואינם יכולים לשלם עליהם. חלק מבשלני הבירה נאלצים להפר את חוזי הזמנת הכשות שלהם מהמגדלים וכתוצאה מכך נתקעים המגדלים עם מלאים לא מתכוננים שאינם מצליחים למכור.
 
מה יקרה עכשיו? התקשרתי לביגנס – ספק חומרי הגלם המקומי שלי ושאלתי אם מחירי הכשות בירידה? “לא שאני יודע, אבל בימים אלה מגיע בציר חדש, אולי יהיו מחירים טובים”
 
בואו נקווה, כי בכסף שנחסוך נלך לשתות בירה. והפעם, IPA כמובן (סגנון בירה עתיר בכשות)
לחיים!
 
רוצים להעמיק ? קראו בהרחבה בכתבה של TARA NURIN  מForbes  על ה כשות

אוהבים אלכוהול ? – הזמינו סדנת אלכוהול של האלכוהול העתיק ביותר: בירה!  וגלו עולם של טעמים וניחוחות.

לחצו כאן >> סדנת טעימות בירה הכי טובה בארץ!

 

כשות הוא פרח קטן וירוק, הנמצא כמעט בכל הבירות שאנו שותים

התקשרו -נעמה  053-4222456

או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

השארת תגובה